Velký obývací prostor je částečně oddělený od kuchyně s jídelním koutem a přes schodiště s galerií je propojen s malou domácí pracovnou. Sdílený prostor komunikace, zábavy a rodinné pospolitosti. Dvoupodlažní byt v pražské rezidenční čtvrti je zařízený striktně ve stylu italské moderní linie.

Líbí se Vám naše reference?
Kontaktujte nás!

Kontaktovat
Kategorie: 
Popis reference: 

Přestože oranžová vládne v bytě pouze jedné místnosti, dominuje opticky celému bytu. Dvoupodlažní byt v pražské rezidenční čtvrti je zařízený striktně ve stylu italské moderní linie. Celkovou dispozici pak tvoří tři ložnice a dvě koupelny. Velký obývací prostor je částečně oddělený od kuchyně s jídelním koutem a přes schodiště s galerií je propojen s malou domácí pracovnou. V druhém podlaží doplňuje komfort rezidence venkovní terasa.

Sdílený prostor komunikace, zábavy a rodinné pospolitosti
Obývací pokoj je od jídelny s kuchyní oddělen polopříčkou bez dveří, která umožňuje rodině sdílet společně prostor a komunikovat při většině běžných činností. Vaření se neruší, ale naopak doplňuje s příležitostným psaním lehčích školních úkolů a zábavou u televize (dnes již spíše multimediálního centra) nebo s pohodlím sedačky.
Obývacímu prostoru dominují dvě sedací části – moderní, jednoduchá kožená sedací souprava doplněná dvěma křesílky (Rivolta). Exkluzivní kůže a dokonale propracované detaily vyzařují luxus a pohodlí, stejně tak, jako dávají vyniknout liniovému výrazu lehkého, typicky italského designu. Druhou sedací dominantou je relaxační křeslo – lenoška.
Celkovou zabydlenost prostoru dotváří ultra tenké hliníkové police nástěnné knihovny a komoda. Pohledu ze sedačky vévodí odlehčená a elegantní náhrada obývákové stěny – sestava skříněk a konzolí, které nejen že skrývají technické zázemí multimediálního centra, ale dotváří designový výraz místnosti i drobnou výstavkou skla.
Na obývací prostor navazuje bezprostředně kuchyňský kout s velkoryse řešenou kuchyňskou linkou do tvaru U. I když zde chybí tolik módní ostrov, strohá a absolutně čistá linie bezúchytových otvíracích lišt v kombinaci s lesklým lakem nenechává prostor pro dezinterpretaci moderního stylu.
Proti kuchyňské lince, v prostoru, který je opět oddělen a zároveň otevřen, nacházíme jídelní kout s vzhledově odlehčeným stolem a židlemi, které pohodlně pojmou osm osob.

Místo pro práci a spánek
S obývacím prostorem je spojen i pracovní kout, ze kterého se otvírá výhled na celou hlavní místnost. Je umístěn nad točitým schodištěm na galerii, ze které lze dále vstoupit do separátní ložnice. Pracovní kout tak dotvářejí zejména designově i barevně výrazné plastové doplňky Casamania.
V bytě mají všichni členové rodiny svůj prostor, kde si mohou vychutnat absolutní soukromí. Ložnice v patře slouží rodičům a je doplněna venkovní terasou a vlastní koupelnou. Ložnice dokazuje, že k výraznému estetickému zpracování není třeba drahé nebo dekorativní vybavení ani přemíra prostoru. Místnosti dominuje jednoduchá elegantní postel a atmosféru dotváří zejména tapety s decentním vzorem. Vše je barevně sladěno do jemných odstínů.

Propojený prostor a soukromí pro děti
Propojení prostoru dotváří skleněná stěna mezi jídelnou a jednou z ložnic/dětských pokojů, která umožní průchod světla napříč celým bytem. Zároveň však umožňuje pouhým zatažením žaluzií vytvoření zcela soukromého prostoru jeho obyvateli.
Samotná funkčnost místnosti je pak tvořena dvěma velkými psacími stoly pro školní úkoly i koníčky dětí a rozkládací sedačkou pro příležitostné spaní.
V druhé ložnici/dětském pokoji najdeme šatnu, která se skrývá za standardní šatní skříňí a dává prostor pro uložení všech propriet nutných k životu mladé slečny.
Mimo dětských postelí zde najdeme i solidní zázemí úložného prostoru dětských šatních skříní (vše Zalf)

Jak malá může být funkční předsíň
Malá, předsíň za svou vysokou funkčnost vděčí zejména dvěma botníkům Kristalia Footbox, které pojmou zásobu bot celé rodiny. Otevřený závěsný systém neubírá prostor místnosti , ale naopak napomáhá k jejímu optickému rozšíření díky průhledu na dekor stěny. Vše doplňují skříňky pro uložení drobností.
Instalace šatních skříní po celé délce vstupní chodby konstrukčně soutěží s konceptem otevřené vestavné šatny. Díky skleněným dveřím je šatní prostor zvenčí velmi odlehčený, až zcela bez hmoty. Zároveň se za posuvnými dveřmi skrývá obrovský prostor pro uložení veškerého vybavení celé rodiny.

Kontaktujte nás

* povinné údaje