Vnitřní členění a původní interiér po čase dožil a majitelé se rozhodli pro jeho zásadní úpravy. Ing. arch. Eva Heyworth navrhla řešení, které domu vdechlo nový život a nadčasový design v produkční spolupráci s Punto Design.

Líbí se Vám naše reference?
Kontaktujte nás!

Kontaktovat
Kategorie: 
Popis reference: 

Rodinný dům stojí na nejvyšší hraně nad půvabnou obcí ve Východních Čechách a poskytuje nádherný výhled do kraje. Vnitřní členění a původní interiér po čase dožil a majitelé se rozhodli pro jeho zásadní úpravy. Ing. arch. Eva Heyworth navrhla řešení, které domu vdechlo nový život a nadčasový design v produkční spolupráci s Punto Design.


Zvětšila se vstupní hala a opticky se propojila s obytným prostorem prosklenou stěnou s dveřmi. Byly zarovnány nebo odstraněny některé příčky a kuchyň se rozšířila o prostor původní spíže. Hlavní obytný prostor byl sjednocen stejnou podlahovou krytinou- přírodním marmoleem Forbo. Původní dubové dveře běžné výšky byly vyměněny za lakované dveře na plnou výšku podlaží.


Styl zařízení byl postaven na světlé, jemné kombinaci bílé a kávové a na kontrastu s přírodní kůží sedacího nábytku a s přírodním dřevem původních oken.


Celý obytný prostor kuchyně, obývacího pokoje s krbem, tv a místem na čtení je přehledný, vzdušný a dobře osvětlený velkými francouzskými okny, stíněnými záclonovými japonskými stěnami ze dvou druhů látek a závěsy z bílé šusťákové látky ovládanými elektricky. Atmosféru kuchyně a protilehlé vstupní haly dotváří osvětlení přes pnutý bílý podhled Barrisol. 


Propojení s kuchyňským koutem umožňuje lepší komunikaci mezi členy rodiny. Nová moderní nízká sedačka tvaru L ve světlém tónu sem padne jakoby byla prostoru ušita na míru, přestože je skutečně velká, prostoru nijak nedominuje, ale zapadá do něj. Podlaha pod sedačkou je zjemněna vysokým kobercem. Mezi kuchyňskou linkou a sedačkou dominuje jídelnímu koutu rozkládací stůl Sushi od Kristalia. Jednotlivé zóny a jejich světlé hlavní prvky jsou kontrastně zvýrazněny židlemi (Kristalia Elephant Hide) a křesílky (Moroso) ve výrazné zrzavě hnědé barvě. Linii materiálu a barvy drží i stylové lehátko - lenoška (Zanotta Lama) umístěné pod světlíkem vedle krbu.


V celém domě včetně dětských pokojů a pracovny byl použit praktický systém závěsných skříněk a knihoven v lesklých a matných lakovaných úpravách.


Dětské pokoje dostaly nový vzhled. Hlavní nevýhoda - zapadlost způsobená vysokými parapety u oken - byla napravena zvýšenými pódii na spaní a práci. Povrch zvýšených částí pokojů byl potažen hebkým kobercem, aby se na něm hezky hrálo a hrana pódia je využívána jako knihovnička. Postele Barcode (Bimax) s pohyblivými čely a s integrovanými nočními stolky jsou provedeny v technické látce s vlisovaným dekorem prošití, v bílé a šedé barvě.


Dívčí pokoj je růžovo bílo fialový a chlapecký pokoj dostal barevné ladění zeleno šedo bílý. Pracovní stůl Thin K v pokoji chlapce a stůl v pracovně jsou od firmy Kristalia, stejně jako pracovní křesílka Mantis v bílé kůži.


V pracovně výraz místnosti tvoří kulatý červený koberec ze 100% novozélandské vlny News od španělské firmy Nanimarquina, který výborně doplňuje rozkládací sedačku Futura Game se samostatně polohovatelnými rohy pro relax, nebo využitelnou pro příležitostné spaní. Zajímavostí sedačky Game je konstrukce na základě plnohodnotné matrace pro spaní a samozřejmě extrémně kvalitní a odolné rozkládací mechanizmy.


Prubířským kamenem pro studio Punto Design bylo vytvoření dostatečných úložných prostor. Dům obecně nabízel dostatek prostoru pro umístění úložných kapacit, ale byly dispozičně nevyhovující. Ve vstupním prostoru je umístěna velká závěsná skříň pro sezónní oblečení a obuv atypické výroby. V technické místnosti se našlo místo pro velkokapacitní úložné skříně sériové výroby. Protože technická místnost nenabízela dostatečnou hloubku, byly zde zvoleny skládací dělené dveře italské technologie, které zaberou pouze polovinu původně potřebného místa.


Mezi ložnicí rodičů a obývací částí domu je umístěna průchozí šatna, zařízená standardními šatními moduly opět z Itálie. Nástěnné šatní moduly jsou ukryty za síťovými roletami Bimax Zazá v materiálu, který věci na policích chrání před prachem, kouřem a hmyzem a přitom prostor opticky nezmenšuje a neuzavírá a umožňuje přehled o tom, co je uvnitř.


Konečné řešení úložných prostor doplňují v pracovně sériové zavěsné skříňky Bimax vyskládané do velkoplošné konfigurace. Skříně, malé skříňky a poličky jsou rozloženy tak, aby navazovaly na rozložení místností, respektovaly jejich určení a zároveň poskytly dostatek místa pro ukládání věcí.

Kontaktujte nás

* povinné údaje

(If you're a human, don't change the following field)